SSl چیست

ساخت وبلاگ

احتمالاً تاکنون متوجه شده‌اید که آدرس‌های موجود در اینترنت با دو پیشوند http و https آغاز می‌شوند! اما تفاوت http و https در چیست؟ تفاوت این آدرس‌ها در استفاده کردن یا عدم استفاده از گواهی‌نامه‌ی SSL است. در این مقاله همراه ادمین سایت باشید تا به زبان ساده بررسی کنیم که گواهی نامه SSL چیست؟ و چرا باید از آن استفاده کرد؟

گواهی نامه SSL چیست؟
اگر بخواهید تعریف دقیق و علمی این گواهی نامه را بدانید باید بگویم SSL یک فناوری امنیتی برای رمزنگاری اطلاعات ارسالی از مروگر تا سرور است. این واژه مخفف عبارت Secure Socket Layer به معنای امنیت لایه سوکت است. اصلی‌ترین کار این گواهینامه ایجاد رمزنگاری اطلاعات ارسالی از مرورگر کاربر است.

ممکن است با تفاسیر بالا دقیقاً متوجه نشده باشید که SSL به چه معناست و دقیقاً چه کاری انجام می دهد! پس توصیه می‌کنم بخش بعدی را با دقت مطالعه کنید.

پروتکل SSL چگونه کار می کند؟
عملکرد SSL را با یک مثال توضیح می دهم! فرض کنید شما در حال تکمیل اطلاعات شخصی خود در یک وب‌سایت هستید. فرمی را تکمیل کرده سپس دکمه‌ی ارسال را می‌زنید. در این لحظه اطلاعات شما به سرور وب‌سایت ارسال می‌شوند تا پردازش شده و سپس در دیتابیس ذخیره شوند.

به طور عادی ممکن است اطلاعات ارسالی در مسیر مرورگر تا سرور توسط هکرها دریافت شوند! بله یعنی هکرها می‌توانند اطلاعات را در میانه راه دریافت کنند. در این صورت تمامی این اطلاعات در اختیار یک فرد بیگانه قرار می‌گیرد که ممکن است مورد سوء استفاده قرار گیرد. برای مثال زمانی که اطلاعات بانکی از طریق درگاه‌های پرداخت آنلاین ارسال می‌شوند.

SSL چگونه کار می کند؟
روش جلوگیری از این نوع حملات استفاده از گواهی‌نامه‌ی SSL است. اگر وب‌سایت مورد نظر دارای این گواهینامه باشد اطلاعاتی که شما به سمت سرور می‌فرستید با روش‌های خاصی رمزنگاری می‌شوند به طوری که حتی اگر این اطلاعات سرقت شوند قابل استفاده نخواهند بود.

بنابراین گواهی نامه‌ی SSL یک روش برای حفظ امنیت اطلاعاتی است که از جانب کاربر به سمت سرور ارسال می‌شود.


از کجا بفهمیم یک وب‌سایت دارای گواهی نامه‌ی SSL است؟
حالا که متوجه شدید گواهی نامه SSL چیست؟ و چقدر وجود آن بااهمیت است، بهتر است همیشه برای درج اطلاعات مهم خود بررسی کنید که وب‌سایت موردنظر دارای این گواهی‌نامه است یا خیر؟

برای بررسی این موضوع فقط کافیست در نوار بالای صفحه‌ به آدرس وب‌سایت توجه کنید. در صورتی که پیشوند آدرس با عبارت https آغاز شده باشد می‌توان دریافت که این وب‌سایت دارای SSL است. در غیر این صورت پیشوند آدرس با عبارت http آغاز می‌شود. یعنی تفاوت این دو آدرس با یک حرف S قابل شناسایی خواهد بود.

SSL  چیست؟
در مرورگر کروم وب‌سایت های دارای SSL با یک آیکون قفل بسته (به معنای ایمن بودن) نمایش داده می‌شوند که این قفل در وب‌سایت‌های فاقد این گواهی نامه به عبارت not secure (غیرایمن) تغییر می‌کند.


مزایای استفاده از پروتکل امن SSL
اگر شماهم صاحب یک وب‌سایت هستید توصیه می‌کنم از این گواهینامه استفاده نمایید. اصلی ترین مزایای SSL عبارتنداز:

۱- افزایش امنیت اطلاعات:
به منظور حفظ اطلاعات شخصی کاربران بهتر است به مخاطب خود احترام گذاشته و این گواهینامه را دریافت نمایید.

۲- افزایش اعتماد کاربران:
از آنجایی که وب‌سایت‌های فاقد SSL با عبارت Not Secure برچسب گذاری می‌شوند، این موضوع باعث می‌شوند کاربران به وب‌سایت شما به راحتی اعتماد نکنند. مخصوصاً زمانی که قصد خرید محصولی را دارند. پس بهتر است به جهت افزایش اعتماد آنها SSL را برای وب‌سایت خود فعال کنید.

۳- بهبود سئو وب‌سایت:
امنیت اطلاعات کاربران برای گوگل مهم است، به همین دلیل استفاده از گواهینامه SSL در سئو وب‌سایت شماتاثیر دارد. چرا که گوگل به این گواهینامه توجه می‌کند و رسماً توصیه کرده که از آن استفاده کنید.
بنابراین استفاده از این گواهینامه می‌تواند باعث بهبود جایگاه شما در نتایج جستجو شود.

۴- لازمه دریافت درگاه پرداخت مستقیم:
برای دریافت درگاه پرداخت مستقیم از بانک‌ها باید وب‌سایت شما دارای اینماد دو ستاره باشد. برای دریافت اینماد دوستاره هم استفاده از SSL ضروری است. پس اگر به دریافت درگاه مستقیم فکر می‌کنید ابتدا به سراغ دریافت پروتکل SSL بروید.

طراحی سایت | ساخت سایت | طراحی سایت شرکتی

مقالات طراحی سایت سایتکد...
ما را در سایت مقالات طراحی سایت سایتکد دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : sitecode1 sitecode1 بازدید : 168 تاريخ : يکشنبه 16 آذر 1399 ساعت: 21:10